open-navfaktor-logo
search
U toku istraga
Ispred zgrade sudova u Sarajevu ostavljena ručna bomba
Pripadnici Sudske policije Federacije BiH - Odjeljenja sudske policije u Kantonu Sarajevo sinoć su, oko 23 sata u ulici Šenoina, općina Centar Sarajevo, pronašli nepoznatu napravu, koja izgleda kao ručna bomba.
08.10.2020. u 09:19
get url
text

Naprava je pronađena u neposrednoj blizini službenih vozila Sudske policije FBiH koja su parkirana na parking-prostoru ispred zgrade Kantonalnog i Općinskog suda u Sarajevu, i to na mjestu kojim prolaze građani koji su je mogli i vidjeti, te su odmah poduzete mjere i radnje s ciljem osiguranja mjesta događaja, evakuisanja rizičnog područja i dokumentovanja događaja.

- O navedenom  je odmah obaviještenja Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo čiji pripadnici KDZ tima su u skladu sa uputama dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo uklonili nepoznatu napravu radi vještačenja i poduzimanja daljnjih potrebnih mjera i radnji - kazali su iz Sudske policije.

FOTO: Sudska policija FBiH

S ciljem sprečavanja eventualnih neželjenih događaja i posljedica tokom noći je izvršen i KDZ pregled svih službenih vozila Sudske policije Federacije BiH i pravosudnih institucija parkiranih na ovom prostoru, kao i vanjskog dijela zgrade Kantonalnog i Općinskog suda u Sarajevu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.