open-navfaktor-logo
search
Mostar
Ispred Kantonalne bolnice "Dr. Safet Mujić" postavljen šator za trijažu pacijenata
U cilju prevencije širenja koronavirusa, na ulazu u Kantonalnu bolnicu "Dr. Safet Mujić" u Mostaru u toku je postavljanje šatora gdje će se vršiti trijaža pacijenata.
18.03.2020. u 15:32
get url
text

Prije ulaska u tu zdravstvenu ustanovu, svi pacijenti će ispuniti epidemiološku anketu a mjerit će im se i tjelesna temperatura. Ova odluka je donesena nakon što su evidentirani prvi slučajevi zaraženih korona virusom na području Mostara.

Jučer je registrovan prvi slučaj zaraze u Mostaru, nakon što je muškarac bio pozitivan na testiranju. Drugi slučaj je njegova supruga, a treći slučaj je porodilja, dok je u toku testiranje novorođenčeta. Sva tri slučaja su povezana, a nažalost, kako je istaknuto sve je počelo u Intenzivnom bloku i u Plućnom odjelu.

Do daljnjeg na Klinici za ginekologiju i porodništvo SKB Mostar neće biti poroda, već se porodilje preusmjeravaju u KB "Dr. Safet Mujić". Da li će biti potrebe za još nekim izmještanjima, trenutno je nepoznanica.

Ranije su zabranjene posjete pacijentima, a u bolnici su pojačane higijenske i druge mjere te je uvedeno obavezno korištenje zaštitnih maski.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.