Subota, 19.06.2021.
FOTO: SIPA

Ispod palete s građevinskim materijalom krio spid: SIPA u Zenici uhapsila dilera, našli mu 3,2 kg droge

Pripadnici SIPA-e sinoć su na području Zenice proveli akciju u kojoj su pretresene dvije lokacije i uhapšena jedna osoba zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Kako nezvanično saznajemo, uhapšen je Husein S., a prilikom pretresa pomoćnog objekta, ispod palete s građevinskim materijalom, pripadnici SIPA-e pronašli su više od tri kilograma spida.

Portparol SIPA-e Luka Miladinović potvrdio je za Faktor da je uhapšena jedna osoba, koja se trenutno nalazi na krim-obradi u prostorijama SIPA-e, nakon čega će biti predata u nadležnost Tužilaštva Zeničko - dobojskog kantona.

- Tokom pretresa stambenih objekata i pomoćnih objekata, pokretnih stvari i osoba, policijski službenici SIPA-e otkrili su i privremeno oduzeli 3,2 kilograma praškaste materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu amfetamin - kazao je Miladinović.

Ove aktivnosti realizirane su po naredbama Općinskog suda u Zenici i Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, MUP-om Republike Srpske i MUP-om Zeničko-dobojskog kantona.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh