open-navfaktor-logo
search
Prijeteća poruka ili?
Ispod automobila ministra Džindića pronađena crna kutija, FUP utvrdio da nije bomba
Ispod automobila federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Nermina Džindića jutros je pronađena nepoznata naprava, nakon čega je alarmirana Federalna uprava policije (FUP).
12.04.2021. u 12:01
get url
text

Kako je za Faktor kazao ministar Džindić, pronađena je crna kutija sa nepoznatim sadržajem.

Ona je ostavljena ispod vozila koje je bilo parkirano u avliji ispred porodične kuće, a izuzeli su je pripadnici FUP-a radi vještačenja.

Kako nam je potvrđeno iz FUP-a, iako se u početku na to sumnjalo sumnjalo, utvrđeno je da se ne radi o eksplozivnoj napravi.

Na naše pitanje da li misli da se radi o prijetnji, Džindić je prokomentirao: "A šta biste vi pomislili?".

Iz FUP-a su se ovim povodom oglasili saopćenjem za javnost.

- Dana 11.04.2021 godine ministar u Vladi FBiH Nermin Džindić je obavijestio Federalnu upravu policije da je primjetio na snimci nadzorne kamere postavljene na svojoj porodičnoj kući, nepoznatu NN osobu kako prilazi i krece se oko njegovog p.m.v. koje je bilo parkirano u dvorištu. O navedenom je odmah obavješten dežurni tužilac, nakon cega je na lice mjesta izašao tim istražitelja, pripadnika KDZ-a, krim. tehnike FUP-a koji su zvršili uviđaj kojom prilikom je ispod vozila pronađen predmet koji je izuzet sa lica mjesta. KDZ pregledom je utvrđeno da se ne radi o eksplozivnim materijama. Nastavljaju se aktivnosti na ovom slučaju - saopćili su i zvanično iz FUP-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.