open-navfaktor-logo
search
Razne funkcije
Isplativ posao: Kako se sarajevska "Trojka" odužila analitičarima, kandidatima, navijačima...
Sarajevska "Trojka", koju čine Narod i pravda, Naša stranka i SDP, itekako se znala odužiti onima koji su stajali na njihovoj strani tokom predizborne kampanje, ali i poslije nje. 
06.08.2021. u 18:24
get url
text

Političke analize Envera Kazaza i Ivane Marić koje su najčešće bile providno hvaljenje "Trojke", a žustro kritikovanje političkih oponenata, bile su za njih itekako isplative. U znak zahvalnosti Marić je umalo postala dogradonačelnica glavnog grada Bosne i Hercegovine, a kada to nije prošlo zbog njenih izjava "da su Bošnjaci sami sebi dali ime samo da ne bi bili muslimani", zbog čega je bio veliki pritisak javnosti, "Trojka" ju je pak na kraju uspjela imenovati za predsjednicu Nadzornog odbora Kamernog teatra.

Envera Kazaza su smjestili u Nadzorni odbor Televizije Kantona Sarajevo. 

Osim "političkih analiza", sarajevska "Trojka" cijeni i "pale" kandidate na posljednjim izborima, pa su se tako iz Naroda i pravde svim silama trudili da na direktorsku poziciju imenuju Amara Dovadžiju, poraženog kandidata za načelnika Općine Ilijaš. Nakon propalog pokušaja da ga imenuju za direktora Sarajevo-šuma zbog neispunjavanja uvjeta, uspjeli su ga staviti na čelo Studentskog centra, gdje također ne ispunjava uvjete zbog čega je Ured za borbu protiv korupcije i upravljanja kvalitetom KS uputio inicijativu Vladi KS za njegovu smjenu.

Sastanak direktora javnih preduzeća delegiranih ispred NiP-a

Osim Dovadžije, NiP se direktorskom pozicijom zahvalio i Dženanu Brkaniću, poraženom kandidatu za načelnika Općine Vogošća, koji je imenovan na čelo Kantonalne uprave civilne zaštite. 

Osim kandidatima za načelničke pozicije, "Trojka" je pokazala zahvalnost i "palim" kandidatima i za Općinsko vijeće. 

Tako je u Nadzorni odbor KJKP Rada imenovan Ajdin Džomba koji je bio kandidat ispred SDP-a za Općinsko vijeće Novo Sarajevo, dok je NiP-ov kandidat za Općinsko vijeće Ilidža Asad Jelešković prošao nešto bolje, te je dobio direktorsku poziciju, pa je imenovan na čelo Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja.

Za izvršnog direktora Sarajevo-šuma imenovan je mladi Halil Sulejmanović, koji je bio šef izborne kampanje Amara Dovadžije tokom Lokalnih izbora prošle godine.

Nijaz Salamović, blizak prijatelj istaknutijih članova Naroda i pravde, imenovan je za izvršnog direktora u KJKP Rad.

Također, u Nadzorni odbor KJKP Rada imenovana je Lejla Dragnić, penzionerka i predsjednica Etičkog odbora Naše stranke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.