open-navfaktor-logo
search
U kratkom roku
Isplaćene penzije za mart putem BH Pošte
JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo isplatilo je martovske penzije korisnicima koji svoje penzije primaju putem BH Pošte, osim penzionerima koji nisu zatečeni na kućnoj adresi.
09.04.2020. u 09:42
get url
text

Isplata je završena u kratkom roku što potvrđuje nastojanja BH Pošte da nastavi s praksom da penzioneri, koji su im ukazali svoje povjerenje, ne čekaju na svoje penzije.

JP BH Pošta d.o.o Sarajevo uložilo je dodatni napor kako bi, u vrijeme vanrednog stanja uzrokovanog širenjem koronavirusa, penzioneri na vrijeme dobili svoje martovske penzije. Poštari BH Pošte su uz dodatne mjere zaštite, dostavili za tri dana sve penzije penzionerima u Federaciji BiH koji svoje naknade primaju putem BH Pošte. Iako je način uručenja penzija zahtijevao dodatne mjere, u smislu da poštari i penzioneri nisu imali direktni kontakt, a po preporukama Kriznog štaba BH Pošte, penzije su na vrijeme stigle do svojih korisnika.

- S ciljem zaštite radnika BH Pošte i penzionera i dalje ćemo se pridržavati mjera zaštite koje smanjuju mogućnost zaraze i prenosa virusa korona. To očekujemo i od naših korisnika kako posao poštara i šalterskih radnika, ne bi dolazio u pitanje, a time ni propisani rokovi. JP BH Pošta d.o.o Sarajevo maksimalno se zalaže i nastoji sve svoje usluge održati dostupnima, u kapacitetima u kojima je to moguće, u želji da, i u periodu dok traje vanredno stanje, naši korisnici vjeruju BH Pošti u obavljanju svojih svakodnevnih obaveza - saopćeno je iz BH Pošte.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.