open-navfaktor-logo
search
Porezna uprava FBiH
Isović sa šefom USAID-ovog FAR projekta Markom Campbellom
Održan sastanak v.d. direktora Porezne uprave Federacije BiH i šefa USAID-ovog FAR projekta
04.09.2018. u 15:52
get url
text

U Poreznoj upravi Federacije Bosne i Hercegovine održan je sastanak v.d. direktora ove institucije Šerifa Isovića i šefa USAID-ovog FAR projekta Marka Campbella sa saradnicim,a na kojem je razgovarano o nastavku pružanja podrške modernizaciji i unapređenju rada Porezne uprave FBiH.

Razgovarano je i o mogućnostima unapređenja informacionog sistema, odnosno softverskih rješenja koja će unaprijediti rad Porezne uprave kako bi ona bila što kvalitetniji servis poreznim obveznicima. 

U cilju poboljšanja usluga poreznim obveznicima i stvaranja efikasnijeg poreznog okruženja, istaknuto je da će se projekt podrške USAID-a nastaviti do kraja 2019. godine. 

Izražavajući zahvalnost za nastavak dalje saradnje, istaknuto je da je uz podršku USAID-a do sada unaprijeđena primjena Zakona o Jedinstvenom sistemu registracije, kontrole i naplate doprinosa, uvođenje on-line uvjerenja, odnosno omogućavanje svim građanima pristup informacijama o uplaćenim doprinosima, omogućena kvalitetnija priprema inspekcijskog nadzora uz dogradnju ADRIS aplikacije te praćenje postupka inspekcijskog nadzora. Urađena je i nadogradnja on-line sistema za praćenje priređivača igara na sreću, kao i ostvarene bolje mogućnosti za utvrđivanje poreznih obveznika koji ne podnose porezne prijave, odnosno ne izvršavaju svoje porezne obaveze.

Podrška koju je USAID pružio u okviru svojih projekata je podrška ne samo Poreznoj upravi nego i Bosni i Hercegovini u cjelini, odnosno svim njenim građanima, a njen krajnji rezultat je veća naplata javnih prihoda i kvalitetniji život građana u svim segmentima života.

 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.