open-navfaktor-logo
search
U registru od 9. januara
Ismir Mirvić, vlasnik FK Sarajevo, osnovao firmu u Bosni i Hercegovini
Ismir Mirvić, američki investitor bh. porijekla, većinski investitor i vlasnik FK Sarajevo, osnovao je firmu u Bosni i Hercegovini pod nazivom 35G d.o.o. Sarajevo.
23.01.2023. u 16:49
get url
text

Kako piše Akta na osnovu podataka u Aktinom registru firma je osnovana 9. januara 2023. godine, a vlasničku strukturu čini Mirvić i njegova firma u Americi Apparel Brands International sa 50 posto učešća.

U ovom trenutku nije poznato čime će se ova novoosnovana firma baviti.

Da se dodatno poslovno aktivirao u našoj zemlji ide u prilog i to da je Mirvić preuzeo udio od 20 posto u vodećoj domaćoj zaštitarskoj agenciji, odnosno firmi Sec One i to preko svoje firme iz SAD-a.

Švedska svjetska kompanija u oblasti zaštite sigurnosti i imovine napustila je prošle godine tržište Bosne i Hercegovine. Zaštitarska kompanija Securitas BH tada je prodata domaćim investitorima, a vlasnici su postali Edin Hukić i Mirsada Ćatić Šuvalija.

Prema novoj diobi kapitala, većinski vlasnik firme SEC One sa 60 posto udjela je Mirsad Ćatić, dok Edin Hukić i Mirsada Ćatić Šuvalija imaju po 10 posto, a Apparel Brands International 20 posto.

Inače, Mirvićeva firma Apparel Brands International sa sjedištem u Washingtonu, prema dostupnim informacijama bavi se trgovinom opće robe i radi zadnje tri godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.