open-navfaktor-logo
search
EHF EURO 2020
Island nije Švedska: Prvi poraz Portugala u drugoj grupnoj fazi
Island je sa 28:25 savladao Portugal i tako ovoj selekciji koja je igrala u grupi D zajedno s našom nanio prvi poraz u drugoj fazi
19.01.2020. u 15:31
get url
text

Rukometna reprezentacija Portugala doživjela je prvi poraz u drugom kolu druge grupe faze Evropskog prvenstva, nakon što ju je sa 28:25 savladala selekcija Islanda.

Islanđani su utakmicu otvorili serijom 4:0, a prekinuo ju je pogodak Borgesa na isteku devete minute. Potom je uslijedila nova serija skandinavske selekcije selekcije, ovoga puta od tri vezana gola, pa je Island u 13. minuti imao šest golova prednosti.

Ipak, u drugom dijelu prvog poluvremena reprezentacija koja je u grupi D bila bolja od naše selekcije je polako hvatala rezultatski priključak.

Do kraja prvog poluvremena portugalski rukometaši prednost Islanda uspjeli su smanjiti na dva gola zaostatka (12:14).

U nastavku se uglavnom igralo gol za gol, a do prvog izjednačenja Portugalci su stigli već u drugoj minuti drugog poluvremena kada je Branquinho pogodio za 14:14.

Do prvog vodstva na meču Portugal je stigao u 37. minuti, kada je poveo s 17:16. Ipak, ubrzo je uslijedila nova serija kojom je Island otišao na "plus tri".

Uspjeli su Portugalci još jednom zbiti redove i na početku 49. minute izjednačiti na 22:22, a strijelac je bio Megalhaes.

Četiri minute prije kraja Island je imao priliku da ode na tri gola prednosti, no umjesto toga Portugalci su manjili na 24:25. To je bilo sve što su uspjeli Island je na kraju slavio sa 28:25.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.