open-navfaktor-logo
search
Humana gesta
Isheklala 100 unikatnih lutki od čije prodaje novac ide inkluzivnom vrtiću
Vida Sreta Žuljević iz Mostara, penzionisana prosvjetna radnica u proteklih godinu dana je isheklala 100 vunenih lutki koje će izložiti na prodajno-donatorskoj izložbi 3. decembra
30.11.2019. u 13:40
get url
text

Penzionisana prosvjetna radnica, doktor pedagoških nauka, Vida Sreta Žuljević, odlučila je zaokružiti svoj 40-godišnji rad s djecom. U proteklih godinu dana isplela je i isheklala čak 100 unikatnih vunenih lutki, koje je odlučila izložiti na prodajno-donatorskoj izložbi.

Pored ovih lutaka, Žuljević je zajedno s djecom i unucima svojih prijatelja pripremila i zbirku pjesama o lutkama, koju su djeca sama napisala i ilustrirala. Autori pjesma i ilustracija su djeca iz Slovenije, SAD-a, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Interesantna donatorsko-prodajna izložba lutkica i predstavljanje kolekcije dječijih pjesmica i crteža "Djeca Djeci" bit će upriličena u utorak, 3. decembra u Herceg Stjepan Kosači u Mostaru, s početkom u 18:00 sati.

Sav prihod od prodaje lutaka i zbirke pjesama bit će poklonjen Multietničkom inkluzivnom vrtiću "Sunčani most" u Mostaru, kao podrška za nastavak besplatnog boravka u vrtiću za sedmero djece koja dolaze iz porodica koje su u potrebi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.