open-navfaktor-logo
search
Kapiten Mladosti
Isaković: Psovali su majku balijsku i pokazivali kako će da nas kolju
Isaković je dugo u bh. fudbalu, ali, kako kaže, ovakve uvrede nije doživio
05.11.2018. u 08:38
get url
text

Kapiten Mladosti iz Doboja kod Kaknja ogorčen je ponašanjem navijača Širokog Brijega na Pecari.

Posljednji meč 16. kola Premijer lige BiH obilježili su nacionalistički ispadi domaćih navijača. Isaković je dugo u bh. fudbalu, ali, kako kaže, ovakve uvrede nije doživio.

- Zaista moram reći da otkako igram Premijer ligu još nisam doživio ovakve uvrede. Što se mene lično tiče, a govorim i u ime moje ekipe, samo mogu reći – strašno. Razumijem da navijači podržavaju svoj klub i da pomažu svojoj ekipi, ali mi smo danas, a posebno na kraju utakmice igrali u neprijateljskoj atmosferi - rekao je Isaković za kaportal, pa nastavio.

- Sudija je svirao faul, a desilo se kod tribine gdje su bili svi navijači Širokog, koji su nakon toga počeli gađati našeeg igrača koji je ležao na travi. Ja sam kao kapiten potrčao da ga dignem da ga ne bi pogodile te silne flaše, upaljači i razni predmeti koji su dolazili s tribine navijača Širokog.
Na kraju je čak mene pogodila flaša, al to je manje bolno, strašne su riječi bile, psovali su nam mater balijsku i pokazivali kako će da nas kolju - ispričao je kapiten Mladosti.

- Kažem vam zaista to nisam doživio kako igram ovu ligu, mogu da im poručim da mi nismo balije, ustaše niti četnici, mi smo braća na terenu i van njega ma koje vjere bili. Ovakvim stvarima nije nigdje mjesto, posebno na sportskim terenima, ovakve stvari nas ne vode nigdje, mržnja koju sam osjetio je nešto najstrašnije u mojoj karijeri koja traje gotovo 20 godina. Iskreno se nadam da će savez ovim stvarima stati u kraj jer ovo ne vodi nigdje - poručio je Aladin Isaković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.