open-navfaktor-logo
search
Zajedničko saopćenje
Isak i Korman: FUP poduzima mjere vezano za objave na društvenim mrežama koje su uznemirile javnost
Federalna uprava policije (FUP) poduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti vezano za objave na društvenim mrežama koje su uznemirile javnost u Bosni i Hercegovini, kao i o dešavanjima u susjednoj Republici Srbiji. 
04.05.2023. u 17:56
get url
text

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak i zamjenik direktora FUP-a Ensad Korman u zajedničkom saopćenju za javnost navode da se u saradnji sa kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova poduzimaju aktivnosti s ciljem sprečavanja narušavanja sigurnosne situacije u Bosni i Hercegovini.

- Apelujemo na sve građane da prijave svaki ovakav ili sličan vid pozivanja na izvršenje ili prijetnje počinjenjem krivičnih djela nadležnim policijskim upravama.

Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova će u narednom periodu inicirati i poduzeti sve korake kako bi se pospješio zakonodavno-pravni okvir, posebno u oblasti zaštite djece, te unaprijedila prevencija svih oblika devijantnog ponašanja.

Sa žaljenjem smo primili vijest o tragičnim dešavanjima u Republici Srbiji, te ovim putem upućujemo iskreno saučešće porodicama stradalih maloljetnika, kao i građanima susjedne zemlje - stoji na kraju zajedničkog saopćenja federalnog ministra unutrašnjih poslova i zamjenik direktora FUP-a. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.