open-navfaktor-logo
search
Sučeljavanje
Iron Puki: Jedva čekam da nokautiram Prašovića
U hotelu Splendid, danas je održana promocija bokserskog turnira Splendid Grand Prix - Budva 2020. u sklopu koje je najavljen eliminacioni meč za titulu svjetskog WBO šampiona u kruzer kategoriji.
02.03.2020. u 19:04
get url
text

U ovom meču snage će crnogorski bokser Dilan Prašović i naš prvak Evrope Edin Puhalo - Iron Puki.

U svom obraćanju i jedan i drugi borac su iskazali samouvjernost kada je u pitanju ishod meča očekujući da on neće trajati svih predviđenih 12 rundi.

Male čarke na sučeljavanju su nagovijestile da će u ringu biti žestoka borba za mjesto prvog izazivača za svjetsku titulu.

Pobjednik ovog meča će biti prvi izazivač za svjetsku WBO titulu, a ko će im biti protivnik znat će se 28. marta, kada će se u Chicagu za šampionski pojas boriti Lawrence Okolie (Engleska) i Krzysztof Glowacki (Poljska).

Kety Box Promotion i promoter Redžo Dedeić su na sebe preuzeli finansiranje glavnog meča, dok će tehničku organizaciju i uvodne borbe pomoći Opština Budva, Turistička organizacija Budve, Montenegro Stars Hotel Group i Millenium Team.

- Jedva čekam borbu protiv Prašovića. Želim ispisati historiju BiH kao jedini Bosanac i Hercegovac, koji će boksati za svjetskog prvaka u WBO Federaciji, a na tom putu mi stoji Prašović, kojeg itekako respektujem i cijenim, ali moj cilj se zna. Cijeli život se spremam za ovu borbu i uz pomoć svojih prijatelja i porodice, a nadam se i javnosti, dat ću sve od sebe da izborim meč za svjetskog prvaka. Svojoj zemlji sam već poklonio titulu prvaka Evrope, a sada želim da joj poklonim svjetskog prvaka. Bosanci i Hercegovci su ponosan narod i inatljiv, a ja sam sebi zacrtao, uz sve probleme sa kojima se susrećem tokom svoje karijere, da ću jednog dana postati svjetski prvak. Hvala svima koji me podržavaju. Nažalost, nema ih puno, ali se nadam da će ih biti jer u životu se samo jednom pruža ovakva prilika i u to ime, jedva čekam da nokautiram Prašovića - riječi su Pukija, koji u dosadašnjoj karijeri ima skor od 18 pobjeda u isto toliko mečeva.

Direktan TV prijenos će realizovati Arenasport, dok je za područje Crne Gore signal ustupljen televiziji Vijesti.

Tradicionalni turnir "Splendid Grand Prix - Budva 2020" je predviđen da se održi 27. marta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.