open-navfaktor-logo
search
Obaveze u Evropi
Irfan Peljto ne sudi derbi Zrinjski - Široki Brijeg, FSBiH odredio novog arbitra
Irfan Peljto, najbolji bh. arbitar, neće suditi zaostali meč 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Zrinjskog i Širokog Brijega, a Fudbalski savez BiH ekspresno je reagovao i pronašao mu zamjenu.
04.10.2022. u 09:49
get url
text

- Glavni sudija na zaostaloj utakmici 5. kola PLBiH, Zrinjski - Široki Brijeg, bit će Admir Šehović iz Sarajeva umjesto Irfana Peljte - saopćeno je iz FSBiH, uz obrazloženje:

- S obzirom na to da je Peljto delegiran od UEFA-e da sudi utakmicu Evropske lige Olympiacos - Qarabag, koja je na programu 6. oktobra, Komitet za sudije i suđenje FSBiH je delegirao novog sudiju za meč domaćeg takmičenja - saopćeno je iz FSBiH.

Utakmica Zrinjski - Široki Brijeg bit će odigrana sutra u 18.45 sati u Mostaru uz direktan prijenos na Arena Sport TV.

Peljto će u Grčkoj asistirati Davor Beljo i Damir Lazić, a zanimljivo da četvrti sudija nije Miloš Gigović, nego Antoni Bandić. 

Sarajevski arbitar ove sezone ima maksimalno povjerenje UEFA-e, dok mu sudijski "šefovi" u našoj zemlji, čini se, i ne vjeruju previše. U Premijer ligi BiH sudio je samo četiri utakmice, dok će mu meč Olympiacos - Qarabag biti sedmi meč pod UEFA okriljem.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.