open-navfaktor-logo
search
Morbidno duhovit
Irfan Čengić: Samo smo se šalili s porukama Džaferoviću
Čengić je nalijepio poruke "El Fatiha za Džaferovića" i "Ja mu halaliti neću"
07.10.2018. u 22:43
get url
text

Politički direktor SDP-a BiH Damir Mašić rekao je večeras novinarima u izbornom štabu ove stranke da njihov član za predsjedništvo BiH Denis Bećirović ubjedljivo vodi u Tuzlanskom kantonu, Zeničko-dobojskom kantonu i Unskom-sanskom kantonu.

On je kazao da još nisu pristigli rezultati iz većih sredina “u kojima nema apsolutno nikakve dileme da će SDP-ov kandidat Denis Bećirović imati najveću podršku, poput Tuzle”.

-Prvo stižu podaci iz manjih biračkih mjesta, a nakon toga podaci iz naprimjer Tuzlanskog kantona koji će u velikoj mjeri povećati prednost Denisa Bećirovića. Borba je ujednačenija u Kantonu Sarajevo i Hercegovačko-neretvanskom kantonu, ali sudeći prema ovim podacima koje sada imamo, ukoliko se ovaj trend nastavi, bilo bi teško promijeniti redoslijed - zaključio je Mašić.

Generalni sekretar ove stranke Irfan Čengić komentarisao je jutrošnji događaj, kada je na prozorima zgrade Općine Stari Grad zalijepio sramne poruke upućene kandidatu SDA za člana Predsjednštva BiH Šefiku Džaferoviću. Čengić je nalijepio poruke "El Fatiha za Džaferovića" i "Ja mu halaliti neću".

Večeras je kazao da je to bila šala i da prozor na koji su nalijepljene poruke ne gleda nigdje osim prema SDA.

- Tako smo se samo šalili, a Faktor je to iskoristio i objavio fotografije – rekao je Čengić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.