open-navfaktor-logo
search
Devet mrtvih
Iranske snage izvele napad na kamp kurdske stranke u Erbilu
Lokalni mediji su javili kako je izveden raketni napad na kamp IKDP-a u mjestu Koysancak, nedaleko od Erbila. Napad je izveden tokom sastanka čelnika IKDP-a. Poginulo je najmanje devet osoba, a među 30 ranjenih nalazi se i Mustada Mevludi, jedno od čelnih imena ove organizacije  
08.09.2018. u 15:27
get url
text

Najmanje devet osoba je poginulo, a 30 ih je ranjeno u napadu iranskih snaga na kamp Demokratske partije iranskog Kurdistana (IKDP) u gradu Erbilu, u Kurdskoj upravi na sjeveru Iraka, javlja Anadolu Agency (AA).

Lokalni mediji su javili kako je izveden raketni napad na kamp IKDP-a u mjestu Koysancak, nedaleko od Erbila. Napad je izveden tokom sastanka čelnika IKDP-a. Poginulo je najmanje devet osoba, a među 30 ranjenih nalazi se i Mustada Mevludi, jedno od čelnih imena ove organizacije.

Iz IKDP je također potvrđeno da je došlo do napada, naglašeno je i kako ima poginulih i povrijeđenih, no tačan broj žrtava nije naveden.

Navedeno je i kako je iranska bespilotna letjelica obavila osmatrački let u ovoj regiji, nakon čega je došlo do žestokog napada.

Iranska opoziciona IKDP djeluje od 1996. godine u kampovima u gradu Erbilu. Od tog datuma do danas Iran je po prvi put izveo napad ovih razmjera.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.