open-navfaktor-logo
search
OSBiH pomaže Goraždu
Inženjerci rade na sanaciji puteva u MZ Orahovice i Kraboriš
Pripadnici inženjerijske jedinice Oružanih snaga BiH ovih dana rade na sanaciji putnih kominikacija u ruralnim goraždanskim mjesnim zajednicama Orahovice i Kraboriš.
07.11.2018. u 15:22
get url
text
OS BiH u MZ Kraboriš kod Goražda

Na ovaj način nastavljena je dobra saradnja s Oružanim snagama BiH u skladu sa Sporazumom o međusobnim obavezama angažovanja Oružanih snaga BiH za potrebe grada Goražda, koji su potpisali ministrica odbrane BiH Marina Pendeš i gradonačelnik Goražda  Muhamed Ramović.

Obilazeći radove, Ramović je istakao da su se ovakvi projekti u saradnji s Oružanim snagama BiH i ranije pokazali veoma opravdanim.

- Imali smo uređenje puteva u MZ Osječani, gdje je urađen dobar posao. I u ovoj godini naišli smo na razumijevanje ministrice Pendeš i njenih saradnika, koji su dali odobrenje da inženjerska ekipa provede mjesec na području grada Goražda. U ovim aktivnostima mi učestvujemo sa logističkom podrškom - gorivo, smještaj i ishrana vojnika, koji jako dobro i profesionalno obavljaju svoj posao - kazao je Ramović, uz napomenu da je na terenu evidentna veoma dobra saradnja pripadnika Oružanih snaga BiH i lokalnog stanovništva. 

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Orahovice Adem Mutapčić istakao je da je projekt od velikog značaja za ovdašnje stanovništvo.

- Putni pravci na području MZ Orahovice su Čemeričko vrelo - Orahovice - Zorovići - Brzača. Drugi pravac je bio Orahovice -Jasen - Brzača. To je u dužini oba puta 18 km. Otkako postoji mjesna zajednica, ovo nikada nije urađeno, tako da su mještani i Savjet MZ veoma zadovoljni - kazao je Mutapčić.

Zahvalnost Oružanim snagama i gradskoj upravi uputio je i predsjednik Savjeta MZ Kraboriš Hamdo Konjević.

- Ovo je veliki doprinos za ove ljude koji žive ovdje. Za nas je ovo jako bitno - kazao je Konjević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.