open-navfaktor-logo
search
Serie A
Inzaghi odlučio da izmiješa karte: Džeko seli na klupu protiv Sassuola
Fudbaleri Intera u nedjelju od 18 sati dočekuju Sassuolo u utakmici 26. kola Serie A.
17.02.2022. u 13:38
get url
text

Inter u posljednje dvije prvenstvene utakmice ne zna za pobjedu. Nerazzurri su 5. februara poraženi u gradskom derbiju od Milana sa 2:1, dok su u prethodnom kolu odigrali remi sa Napolijem (1:1).

S ozbirom na jučerašnji poraz u Ligi prvaka od Liverpoola sa 2:0, Inter je upisao samo jednu pobjedu u četiri posljednja susreta u svim takmičenjima, kada su izabranici Simonea Izaghija bili bolji od Rome (2:0) u meču četvrfinalu Kupa Italije.

Trener Simone Inzaghi nije zadovoljan sa napadačkim učinkom u posljednjim utakmicama, te je odlučio da izmiješa karte za susret protiv Sassuola.

Prema najavama ugledne Gazette, bh. reprezentativac Edin Džeko će susret početi sa klupe, a napadački duo aktuelnog prvaka Italije činit će Lautaro Martinez i Alexis Sanchez.

Utakmicu će zbog kartona propustiti Brozović i Bastoni, a Inzaghi od ranije zbog povrede ne može računati na Correu, te novo pojačanje Gosensa.

Inter se trenutno nalazi na drugom mjestu Serie A sa 54 osvojena boda, bodom i utakmicom manje od prvoplasiranog Milana.

Sassuolo je 12. sa 30 bodova, a treba istaći da posljednje četiri prvenstvene utakmice nisu upisali pobjedu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.