Zasjeda

Intervjuisao dilera narkoticima: Novinar "Nacionalne geografije" ranjen u Meksiku

Objavljeno: 05.10.2019. u 22:49

Meksiko je najopasnija zemlja za novinare u zapadnoj hemisferi

FOTO: Ilustracija

Novinar "Nacionalne geografije" je otpušten iz bolnice u subotu nakon što je ranjen u nogu tokom intervjuisanja dilera narkoticima u gradu Ciudad Juarezu.

Tužilac Jorge Nava je u video poruci kazao kako je novinar vjerovatno upucan tokom zasjede. Diler je ubijen na mjestu događaja, dok je drugi preminuo u bolnici.

Dodao je da su napadači bile žene.

Nava je kazao da je ranjeni novinar bio u društvu još trojice kolega. Četvorica novinara su napustila Meksiko i otišla u El Paso, u Teksasu, nakon što su dali izjave u vezi događaja.

On je kazao da je plan novinara da intervjuišu članove organizovane kriminalne grupe bio rizičan i da su dvije osobe, vjerovatno članovi kriminalne grupe, ubijeni u aprilu u kući u kojoj su novinari planirali razgovor.

Meksiko je najopasnija zemlja za novinare u zapadnoj hemisferi. Komitet za zaštitu novinara je rekao da je pet novinara ubijeno u Meksiku od početka godine.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije