open-navfaktor-logo
search
Nadzorni odbor
Interšped Tuzla prodaje 100 posto udjela u Interšped Logistics Sarajevo
Nadzorni odbor Interšped Tuzla donio je odluku o prodaji 100 posto udjela u društvu Interšped Logistics Sarajevo.
29.11.2022. u 08:47
get url
text
Interšped
Interšped

Interšped Logistics, kompanija sa dugogodišnjim iskustvom iz oblasti međunarodne i unutrašnje špedicije, transporta i skladišne logistike, nastala je iz kompanije Interšped Sarajevo osnovane davne 1948. godine, na taj način nastavljajući dugu tradiciju. Sada je Interšped Logistics dio grupacije sa kompanijom Interšped Tuzla Tuzla.

Početkom devedesetih godina prošlog stoljeća došlo je do osamostaljenja određenih dijelova i podružnica Interšpeda, u skladu sa "markovićevim" privatizacijskim zakonima. Interšped d.d. Sarajevo je ostalo jedini pravni nasljednik.

Interšped d.d. Sarajevo je jedan nakon rata privatizovan i od 2007. godine društvo je u 100 posto privatnom vlasništvu dioničara. Kompanija Interšped Logistics doo Sarajevo, osnovana je 2016. godine kao kćerka firme Interšped d.d. Sarajevo. U augustu 2017. Interšped Logistics doo preuzima kompanija Interšped Tuzla dd Tuzla, koja postaje 100 postotni vlasnik.

Interšped Logistic Sarajevo 2021. godine je imao prihode od oko 2,2 miliona KM i poslovao je pozitivno uz dobit od oko 45 hiljada KM, prema poslovnoj bazi Bisnode.ba i bilo je 47 zaposlenih. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.