open-navfaktor-logo
search
Bundesliga
Interesantno do kraja: Prvaka Njemačke odlučit će posljednje kolo
Bayern će u posljednjem kolu na domaćem terenu ugostiti Eintracht, dok će BVB u goste kod imenjaka iz Gladbacha
11.05.2019. u 17:43
get url
text

Fudbaleri Bayerna u derbiju 35. kola Bundeslige nisu uspjeli savladati RB Leipzig. Susret između prvog i trećeg tima na tabeli okončan je bez pogodaka, što je posebno pogodovalo Borussiji Dortmund koja je pobjedom na Fortunom s 3:2 do posljednjeg kola zadržala šanse za šampionsku titulu.

Milioneri se mogu snivati šampionske snove zahvaljujući golu Marija Gotza iz druge minute sudijske nadokande kojim je ekipa Luciena Favrea stigla do pobejde.

Kolo prije kraja Bavarci imaju dva boda više od Milionera. Bayern će u posljednjem kolu na domaćem terenu ugostiti Eintracht, dok će BVB u goste kod imenjaka iz Gladbacha.

Fudbalski reprezentativac BiH Ermin Bičakčić odigrao je svih 90 minuta u minimalnom domaćem porazu njegovog Hoffenheima od Werdera, dok je Ibišević u golijadi između Augsburga i Herthe igrao do 82. minute. Tim iz njemačke prijestolnice slavio je s 4:3, no bivši Zmaj se nije uspio upisati u strijelce.

Uoči posljednjeg kola poznato je tek ko će u putnici u niži rang, a to su još od ranije Nurnberg i Hannover, dok će Stuttgart igrati relegacije.

Za sada je i sigurno da će u Ligi prvaka sljedeće sezone igrati Bayern, Borussia, RB Leipzig, dok će se za četvrto mjesto boriti Borussia M'gladbach, Bayer Leverkusen i Eintracht Frankfurt.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.