open-navfaktor-logo
search
Tuttosport tvrdi
Inter za Džeku izdvaja 18 miliona KM: O Dijamantovoj sudbini odlučuje se u Saudijskoj Arabiji?
Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, još jednom je potvrdio koliko je bitan za Inter.
30.12.2022. u 15:12
get url
text

Dijamant je sinoć postigao pobjedonosni gol u prijateljskoj utakmici protiv Sassuola (1:0). A našem golgeteru na ljeto istječe ugovor sa Nerazzurrima i još nije sigurno da će naredne sezone nositi dres milanskog tima.

Istina, Uprava ga je odlučila zadržati, ugovor će biti produžen i već je zakazan sastanak s agentom Alessandrom Luccijem.

VEZANI TEKST - Arapi žele "okititi zlatom" Edina Džeku, javio se turski velikan, šta čeka Inter?

- Strane su se dogovorile sastati na kraju sezone, ali taj termin mogao bi biti i ranije, odnosno nakon utakmice Superkupa protiv Milana u Rijadu (Saudijska Arabija), koja se igra 18. januara 2023. godine - javlja Tuttosport, uz dodatak:

- Produženje će biti na godinu i morat će se pronaći ravnoteža u brojkama, s obzirom na to da Džekina plaća sa porezima "košta" devet miliona i 250.000 eura. Sigurno je da centarfor neće zarađivati pet miliona neto koliko sada prima, ali će se cifra vjerovatno "popraviti" preko bonusa kako bi se smanjio fiksni iznos, a igraču i dalje osigurana plaća razmjerna onom što je napravio na terenu (12 golova i sedam asistencija).

Serie A se nastavlja 4. januara 2023. godine, Inter će u derbiju ugostiti Napoli, a očekuje se da Džeko i Romelu Lukaku zaigraju zajedno u vrhu napada.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.