open-navfaktor-logo
search
Derbi u Parizu
Inter u lovu na prve bodove u Ligi prvaka, hoće li Džeko ponovo biti starter?
Utakmice drugog kola grupne faze Lige prvaka u grupama A, B, C i D na programu su večeras.
28.09.2021. u 07:53
get url
text
get url
text

Najzanimljiviji susret svakako će biti duel iz grupe A u kojem će Paris Saint-Germain ugostiti prošlosezonskog finalistu Manchester City.

VEZANI TEKST - Fudbaler Shakhtara: Nije pošteno porediti Lukakua i Džeku

Građani su u prvom kolu s visokih 6:3 savladali RB Leipzig, dok je tim iz francuske prijestolnice osvojio samo bod u gostima kod Club Bruggea.

S mnogo zanimanja ljubitelji fudbala u našoj zemlji pratit će i meč koji se igra u Kijevu, a u kojem će Shakhtar na Olimpijskom stadionu biti domaćin Interu našeg Edina Džeke. Nerazzurri su u prvom kolu poraženi na "Giuseppe Meazzi" s 1:0 od Real Madrida, dok je ukrajinski sastav istu sudbinu doživio u duelu protiv debitanta u takmičenju Sheriff Tiraspola.

Zvanična stranica UEFA-e predviđa da bi strijelac pet prvenstvenih pogodaka za Inter i kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine trebao zaigrati od prve minute, a italijanski prvaci trebali bi nastupiti u sastavu: Handanović; Škriniar, De Vrij, Bastoni; Dumfries, Barella, Brozović, Çalhanoğlu, Perišić; Lautaro Martínez, Džeko.

Za razliku od Dijamanta večeras u timu Bešiktaša, koji gostuje u Amsterdamu kod Ajaxa, zbog povrede neće biti Miralema Pjanića, kao ni Radeta Kurnića koji se još nije dovoljno oporavio da bi konkurisao za duel Milana i Atletico Madrida.

Bivši mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine i donedavni fudbaler Širokog Brijega Stjepan Radeljić večeras sa Sheriffom gostuje kod Real Madrida.

Liga prvaka, 2. kolo:
Ajax - Bešiktaš (18.45 sati)
Shakhtar - Inter (18.45)
Milan - Atletico Madrid (21)
Borussia Dortmund - Sporting (21)
Porto - Liverpool (21)
PSG - Manchester City (21)
RB Leipzig - Club Brugge (21)
Real Madrid - Sheriff Tiraspol (21)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.