open-navfaktor-logo
search
Derbi za poželjeti
Inter nakon velikog preokreta savladao Milan za povratak na vrh Serie A
Fudbaleri Intera su u derbiju 23. kola Serie A poslije velikog preokreta s 4:2 savladali Milan, koji je poslije prvih 45 minuta ima dva gola prednosti.
09.02.2020. u 22:43
get url
text

Utakmica je počela u boljoj igri Milana. Ekipa Stefana Piolija, u čijem sastavu večeras zbog povrede nije bilo Radeta Krunića, dok je Begović bio na klupi, bila je bolji tim.

Na momente se činilo kao da Milan svega nekoliko bodova zaostaje za Juventusom, dok je istovremeno Inter ličio na tim iz sredine tabele Serie A.

VEZANI TEKST - Tri spektakularne koreografije na Derbyju della Madonnina

Prvu ozbiljniju priliku imali su nominalni gosti kada je u devetoj minuti stativa spasila mrežu Intera poslije šuta Hakana Calhanoglua.

Inter je svoje prilike imao u 19. i 24. minuti preko Diega Godina i Matiasa Vecina, no rezultat je ostao 0:0.

U finišu prvog dijela eruptirao je dio tribinama na kojem su bili smješteni navijači Milana, koji su pred početak utakmice s dvije lijepe koreografije uveličali susret ljutih gradskih rivala i velikana italijanskog fudbala.

Igrala se 40. minuta kada je Zlatan Ibrahimović glavom prograo Antu Rebića, a hrvatski napadač je loptu glavom proslijedio u mrežu Intera.

No, nije tu bio kraj uzbuđenjima u prvom dijelu. U prvoj minuti sudijske nadokande prvog poluvremena Milan je izborio korner nakon koje je lopta došla do iskusnog Šveđanina, koji ovakve prilike ne propušta, pospremio ju je u mrežu rivala i udvostručio prednost Rossonera.

VEZANI TEKST - Zlata vrijediš Zlatane: Gol i asistencija Ibrahimovića u gradskom derbiju

Na drugo polvrijeme kao da je istrčao neki drugi Inter, a uslijedio je pravi "blitzkrieg" Nerazzurra. Baš kako je Milan stigao do vodstva, tako je Inter revanširao. Da stvar bude još zanimljivija i prvi gol za Conteov tim postigao je hrvatski reprezentativac. U 51. minuti na 1:2 je smanjio Marcelo Brozović.

Radost navijača Intera nije se ni smirila a već je bilo 2:2. Vecino je utakmicu vratio na početak.

Dvadeset minuta prije kraja - totalni preokret. Stefan de Vrij pogodio je glavom za vodstvo nominalnog domaćina, što je izazvalo pravu ekstazu među navijačima Intera.

Odličnu priliku da poveća vodstvo Inter je imao u 80. minuti, ali je prečka spriječila pogodak Christiana Eriksena.

Veliku pobjedu Intera u sudijskoj nadoknadi ovjerio je Romelu Lukaku golom za konačnih 4:2.

Conteov tim je ovom pobjedom na pravi način iskoristio jučerašnji poraz Juventusa u gostima kod Verone i izbio na lidersku poziciju Serie A.

Golove s utakmice Inter - Milan pogledajte OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.