open-navfaktor-logo
search
Zvanično
Inter doveo Lukakua za 80 miliona eura
Belgijanac je postao treće najskuplje pojačanje u Seriji A, nakon Juventusove kupovine Cristiana Ronalda za 100 miliona eura i Gonzala Higuaina za 81 milion
08.08.2019. u 18:43
get url
text

Milanski Inter je poslije višesedmičnih pregovora postigao dogovor s Manchesterom Unitedom o dovođenju Romelua Lukakua, a belgijskog reprezentativca je danas predstavio navijačima, prenosi Anadolu Agency (AA).

Italijanski klub je za dovođenje Lukakua izdvojio 80 miliona eura, a belgijski napadač je s "nerazzurrima" potpisao petogodišnji ugovor prema kojem će po sezoni zarađivati 7,5 miliona eura.

Lukaku je u četvrtak oko dva ujutru stigao u Milano, a na aerodromu Malpensa ga je dočekalo oko 500 najvatrenijih navijača Intera.

Belgijanac je postao treće najskuplje pojačanje u Seriji A, nakon Juventusove kupovine Cristiana Ronalda za 100 miliona eura i Gonzala Higuaina za 81 milion.

-Inter je jedini klub u koji sam želio doći. Ovdje sam kako bih 'nerazzurre' vratio na vrh, reko je Lukaku.

Sjajni 26-godišnji napadač na Old Trafford je stigao 2017. godine iz Evertona za 75 miliona funti (oko 81 milion eura). Za “crvene đavole“ je odigrao 96 takmičarskih utakmica i postigao 42 gola. Igrao je još za Anderlecht, Chelsea i West Bromwich Albion. U dresu reprezentacije Belgije nastupio je u 81 susretu uz 48 pogodaka

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.