open-navfaktor-logo
search
Za 40 miliona eura
Inter dogovorio drugi najveći transfer u historiji kluba
Barella, 22-godišnjak iz Cagliarija, za klub iz rodnog mjesta debitovao je 2014. godine i dosad je odigrao više od 100 utakmica.
10.07.2019. u 19:10
get url
text

Italijanski mediji objavili su kako će Nicolo Barella pojačati Inter ovoga ljeta. Klub sa Giuseppe Meazze će za mladog veznjaka Cagliariju platiti 40 miliona eura uz dodatne bonuse, što će biti drugi najveći transfer u historiji Intera nakon dovođenja Christiana Vierija 1999. godine za 49 miliona eura, što je tada bio svjetski rekord.

Barella, 22-godišnjak iz Cagliarija, za klub iz rodnog mjesta debitovao je 2014. godine i dosad je odigrao više od 100 utakmica.

Odličnim nastupima stigao je i do dresa fudbalske reprezentacije Italije, a u Interu bi trebao zaraditi 12,5 miliona eura u narednih pet godina.

Upravo je Barella bio jedan od fudbalera za kojeg je bila zainteresovana i Roma, a pojedini mediji na Čizmi izvještavali su kako Vučica namjerno koči transfer Edina Džeke, kako bi pokušala kod Intera isposlovati odustajanje od dovođenja Barelle.

Sky Sports je ranije objavio kako su predstavnici Intera otputovali u Manchester na pregovore s Unitedom oko dovođenja Romelua Lukakua, za kojeg bi navodno mogli platiti čak 70 miliona eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.