open-navfaktor-logo
search
Sud u Visokom
Instruktor optužen da je kandidatkinju htio uhvatiti za grudi: "Vožnja je bila dobra, žuriš li?"
Općinski sud Visoko potvrdio je optužnicu protiv Visočanina Mustafe Karavdića (68), koja ga tereti da je, radeći kao instruktor vožnje, u vozilu za obuku pokušao uhvatiti za grudi kandidatkinju te da ju je ljubio, nakon čega je ona pobjegla iz automobila.
24.06.2021. u 18:26
get url
text

U optužnici, koju je podiglo Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, ističe se da se to desilo 30. septembra prošle godine oko 18.40 na području Visokog, na poligonu za obuku vozača, nakon što je završio sa časom vožnje tokom kojeg je obučavao kandidatkinju.

- Ona je u vozilu za obuku sjedila na mjestu vozača. Kada je ugasila vozilo i skinula sigurnosni pojas, on je, s ciljem zadovoljavanja svog seksualnog nagona, stavio ruku na njenu desnu ruku koju je držala na natkoljenici svoje desne noge - navedeno je u optužnici.

Potom joj je, dodaje se, milovao ruku te joj rekao: "Vožnja je bila dobra, sve je u redu. Žuriš li?".

- Kako mu je ona odgovorila da kasni već devet minuta, podigao je svoju ruku kojom je milovao njenu ruku te zagrlio kandidatkinju preko ramena, privukavši je sebi - naglašava se u optužnici.

Nakon toga je, dodaje se, pokušao staviti ruku ispod njene majice i uhvatiti je za grudi.

- Zbog toga se ona odmaknula od njega prema vratima i lijevom rukom uhvatila za kvaku pokušavajući da otvori vrata i izađe - navedeno je u optužnici.

Međutim, kako se ističe, tada je on povukao svoju ruku ispod njene majice pa ponovo stavio preko njenog ramena i jače je privukao sebi te je poljubio u lijevi obraz blizu lijevog uva, a zatim na sredinu obraza pa treći put blizu njenih usana.

- Bio je svjestan da upotrebom sile čini bludne radnje nad njom, što je htio, usljed čega ga je ona, uplašena, snažno odgurnula od sebe, otvorila vrata i istrčala iz auta i tako spriječila da dovrši ono što je naumio - ističe se u optužnici, objavile su Nezavisne. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.