open-navfaktor-logo
search
Zenica
Institut za zdravlje: Neophodna hitna dezinfekcija svih javnih i kontakt površina
Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ) poziva sve privredne subjekte, kojima su naredbama federalnog Štaba Civilne zaštite, te drugim naredbama i odlukama nadležnih organa općina i gradova u FBiH i BiH, naređene dodatne mjere dezinfekcije i zaštite radnih i drugih površina, kao i one koji imaju potrebe za vršenjem višestrukih ili jednokratnih poslova dezinfekcije, da te mjere poduzmu odmah i bez ikakve zadrške.
20.03.2020. u 07:17
get url
text
Zenica

Posljedice odugovlačenja ili odbijanja tih mjera mogu biti dalekosežno negativne po njih, njihove zaposlenike, poslovne partnere i građane koji su s njima u komunikacije, navodi se u saopćenju INZ-a.

Institut je uključio sve svoje kapacitete, tehniku i ljudstvo da, što je u većoj mjeri moguće, ispuni i odgovori odmah na sve specifične zahtjeve, kada je u pitanju dezinfekcija u privrednim i javnim subjektima prije svega na području Zeničko-dobojskog kantona, ali i na drugim područjima.

Nekoliko velikih privrednih i trgovačkih subjekata je odmah, ne čekajući Naredbe nadležnih, radi zaštite svojih radnika i građana koji su u kontaktu sa njima, već poduzelo sveobuhvatne mjere zaštite i dezinfekcije, što pokazuje njihovu društvenu odgovornost.

Kontakt i dogovor sa nadležnim u INZ kada je u pitanju dezinfekcija radnih prostora i površina se može ostvariti putem emaila [email protected], telefona (radno vrijeme) 032-448-001 ili mobitela 061-846-903, dok je svim građanima i pravnim subjektima kontinuirano  za konkretna pitanja o koronavirusu COVID-19 na raspolaganju dežurni broj Službe za epidemiologiju 062-894-569.

Još jednom pozivamo vlasnike i uprave privrednih subjekata koji imaju potrebu ili obavezu za dezinfekcijama, ali i dezinsekcijom ili deratizacijom svojim prostora, da shodno odlukama nadležnih organa propisane mjere provedu odmah i u punom kapacitetu.

Iz Instituta za zdravlje i sigurnost hrane pozivaju sve građane, privredne i pravne subjekte da se striktno pridržavaju i postupaju isključivo po naredbama zvaničnih institucija, da bi svi sa što manje negativnih posljedica po cijelo društvo prebrodili aktuelnu kriznu situaciju.

- Vaše savjesno i disciplinovano ponašanje pomoći će sprečavanju širenja virusa, a time i ljekarskim timovima da se skoncentrišu na teške slučajeve i pomognu onima kojima je najpotrebnije.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.