open-navfaktor-logo
search
Uštedite vrijeme
Instalirajte aplikacije koje će vam olakšati život
U brzom i digitalno povezanom svijetu u kojem danas živimo, vrijeme je brzo postalo najcjenjenija valuta. Kao rezultat toga, gotovo svi traže nove načine za potpunu produktivnost i maksimalnu uštedu vremena.
Merima Čustović
16.12.2022. u 14:21
get url
text

Zahvaljujući digitalnim inovacijama, sada postoji priliv aplikacija za pametne telefone dostupnih na tržištu dizajniranih da pojednostave naše živote, kako profesionalno tako i privatno. Ako je tehnologija tu da nam olakša živote, zašto je ne iskoristiti do maksimuma?

1. Wanderlust

Mučite se da pratite sve svoje liste obaveza? Uz razne zadatke razbacane po različitim bilješkama i različitim listama sačuvanim na vašem telefonu i računaru, nije ni čudo zašto gubite trag. Ova aplikacija vam omogućava da organizujete sve svoje lične i profesionalne obaveze na jednom mjestu. Također, možete postaviti rokove i podsjetnike i tako nikada više nećete propustiti zakane termine. Pojednostavite svoj život sinhronizacijom svog Wunderlist naloga na svim vašim digitalnim uređajima, tako da možete pristupiti i pratiti svoje obaveze u pokretu.

2. Džep

Zar ne mrzite kada na telefonu naiđete na zanimljiv članak, ali nemate priliku da ga pročitate jer trenutno nemate vremena? Više to nije problem ako imate Pocket (džep). Jednostavno sačuvajte sve zanimljive članke ili videozapise s weba za kasnije uživanje. Nakon što se članak pohrani u Pocket, lista sadržaja je vidljiva i dostupna na bilo kojem uređaju, bilo da je to vaš telefon, tablet ili računar. Najbolji dio? Sačuvani sadržaj možete pogledati u offline načinu rada.

3. Mirno

Ako već niste čuli, meditacija je trenutno prava ludnica. Imajući prednosti poput poboljšanja jasnoće misli i mira uma, nije ni čudo zašto se časovi meditacije zakazuju odmah. Calm (mirno) je jednostavna aplikacija za meditaciju svijesti koja je jednostavna za korištenje i odlična za one koji žele malo smjernica o meditaciji bez pune predanosti pohađanju nastave. Uz razne pozadinske zvukove koje možete izabrati – razmislite o umirujućim planinskim jezerima, tihim oblacima i plažama zalaska sunca – unesite malo mira u svoj svakodnevni život u udobnosti svog doma.

4. Google prevodilac

Izbjegnite one neugodne situacije kada ste u inostranstvu u restoranu i mučite se da naručite bilo šta jer nema dostupnog menija na jeziku kojeg poznajete. Aplikacija Google Translate vam omogućava da koristite kameru za trenutni prijevod teksta na 26 jezika. Tu je i dvosmjerno automatsko prijevođenje govora na 40 jezika. Korištenje je jednostavno – aktivirate aplikaciju koja nakon toga izgleda isto aplikacija za slikanje, okrenete prema nepoznatom tekstu i u par sekunti dobit ćete prijevod. Sa ličnim prevodiocem na dohvat ruke, putovanje nikada nije bilo lakše.

5. Kamera +

Želite objaviti najbolji snimak na Instagramu, ali niste nadareni ili još uvijek niste razvili svoje vještine fotografisanja/osvjetljenja/ravnog ležanja? Kamera + može vam pomoći da olakšate svoj put do iskusnog fotografa. Aplikacija je opremljena sa nekoliko praktičnih funkcija, uključujući uređivanje slika i "čudesnih" filtera, koji magično transformiraju kvalitet fotografija jednim dodirom.

6. RunKeeper

Želite da budete u formi, ali ne možete priuštiti ličnog trenera? RunKeeper je prijatelj i trener u trčanju kojeg ste oduvijek željeli, ali za njega niste znali. Pomoću ove pametne aplikacije možete postići svoje ciljeve u fitnesu uz planove trčanja koji vam tačno pokazuju šta treba da radite. Bilo da želite da smršate, izazovete sebe, naučite trčati ili vježbate za trku, aplikacija je prilagođena svima na svim nivoima. 

7. Knjiga troškova

Većina nas više voli da troši novac nego da njime upravlja, ali ovo drugo je imperativ. Spendbook je dizajniran da praćenje vaših finansija učini jednostavnim i bez muke. Lahko možete bilježiti svoje dnevne troškove i rasporediti ih u različite kategorije. Za korištenje više funkcija ove aplikacije, pristupite intuitivnim i interaktivnim grafikonima ili sažmite svoje svakodnevne troškove i prihode u kalendar.

8. Google Drive

Prošli su dani kada smo morali da vučemo fascikle sa papirologijom na sastanak ili u inostranstvo radi poslovnog putovanja. Neka sve vaše datoteke budu na dohvat ruke uz Google Drive – besplatnu aplikaciju za pohranu na mreži za sve vaše dokumente, fotografije i video zapise. Izuzetno je jednostavna za korištenje i također možete omogućiti drugima da pregledaju vaš sadržaj, da ostavljaju komentare na bilo koji od vaših fajlova ili foldera.

9. MyFitnessPal

Općenito poznat kao najbolji brojač kalorija, MyFitnessPal je vaša aplikacija za praćenje gubitka kilograma ili fitnes ciljeva. Uostalom, ko ima vremena za ručno brojanje kalorija? Jednostavno preuzmite aplikaciju i zabilježite hranu i vaše aktivnosti vježbanja s bilo kojeg mjesta, u bilo koje vrijeme. Sa najvećom bazom podataka o hrani (preko 5.000.000 namirnica) do sada uz učenje više o tome šta jedete nikada nije bilo lakše. Najbolji dio? Na kraju svakog dana, aplikacija će vas obavijestiti o vašem ukupnom unosu hrane i predvidjeti koliko ćete težiti nekoliko sedmica kasnije ako zadržite svoje prehrambene navike. Aplikacija je oličenje motivacija u svom najboljem izdanju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.