open-navfaktor-logo
search
Društvene mreže
Instagram traži lakše načine za povrat hakovanih profila
Hakovanje profila na društvenim mrežama prava je noćna mora za korisnike
18.06.2019. u 07:57
get url
text

Hakovanje profila na društvenim mrežama prava je noćna mora za korisnike. Zbog toga na sve načine se pokušavaju osigurati profili korisnika uz različite vrste zaštita i u njihovo razvijanje se ulažu veliki napori.

Instagram bi novim metodama mogao omogućiti svojim korisnicima da lakše vrate svoje profile ukoliko budu hakovani. Ova društvena mreža testira novi proces povratka profila koji bi mogao olakšati poteškoće korisnicima, a istovremeno otežati hakerima da ostvare svoju namjeru.

Trenutno korisnici moraju čekati e-mail ili ispuniti formular, a novi način bi to eliminisao jer bi aplikacija od korisnika zatražila razlilčite vrste informacija kao što su e-mail adresa ili broj telefona. Nakon toga će biti potrebno unijeti kod od šest znakova poslan na kontakt po vašem izboru, a Instagram će potom spriječiti hakere da koriste kodove s e-maila ili telefonskog broja kako bi preuzeli vaš profil s drugog uređaja.

Ova nova metoda će omogućiti povratak profila čak i ako uljez promijeni korisničko ime ili kontakt podatke. Zasad još nije poznato kada će novi način povratka profila biti dostupan svim korisnicima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.