open-navfaktor-logo
search
Od koronavirusa
Inspiracija za legendarni film "Cool Runnings": Preminuo čovjek koji je bio dio bob reprezentacije Jamajke
Od posljednica koronavirusa u 58. godini života preminuo je Jamajčanin Sam Clayton Junior, koji je bio jedan od onih koji su bili inspiracija za fil "Cool Runnings" (Ledena staza).
17.04.2020. u 11:11
get url
text

Za one koji se ne sjećaju ili ne znaju, riječ je o filmu o bob reprezentaciji Jamajke koja se 1988. godine kalifikovala na Zimske olimpijske igre, iako su bili totalni autsajderi.

On nije bio dio četveročlane posade koja nije uspjela okončati finalnu utrku na Olimpijadi, no jedan od članova tima Devon Harris opisao ga je "dijelom reprezentacije".

- S velikom tugom sam primio vijest o smrti mog timskog kolege Samuela Claytona. Iako nikada nije bio dio olimpijskog tima, on je bio dio bob reprezentacije Jamajke. On je bio među prvom četvericom ljudi koji su bili izabrani kako bi se Jamajka pojavila na Zimskim olimpijskim igrama. Bio je sjajan čovjek koji će nam itekako nedostajati - rekao je Devon Harris.

Clayton, koji je preminuo 31. marta, radio je kao muzički producent i inženjer za zvuk, a sarađivao je s brojnim umjetnicima širom svijeta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.