open-navfaktor-logo
search
Nepravilnosti u radu
Inspektori zatvorili 39 objekata i izrekli 237.000 KM kazni
Inspektori Porezne uprave Federacije BiH od 1. do 15. februara obavili su 206 inspekcijskih kontrola na području Federacije BiH kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju građevinsku djelatnost, pekarsku, trgovinsku, ugostiteljsku i druge uslužne djelatnosti.
16.02.2021. u 12:31
get url
text

Cilj kontrola bila je provjera poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika na crno. U ovim kontrolama inspektori Porezne uprave otkrili su 47 neprijavljenih radnika, 48 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 14 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i 17 objekata koji su radili bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja i rada bez odborenja zapečaćeno je 39 objekata i u 108 inspekcijskih nadzora podneseni su prekršajni nalozi sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 237.000 KM, saopćila je Porezna uprava Federacije BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.