open-navfaktor-logo
search
Kontrole
Inspektori u RS-u podnijeli izvještaje tužilaštvima: Utajeno više od 180.000 KM poreza
Porezna uprava RS-a podnijela je nadležnim tužilaštvima u RS četiri izvještaja protiv pet osoba zbog osnova sumnje da su počinili krivična djela "utaja poreza i doprinosa", zbog čega je budžet RS-a oštećen za 180.543 KM.
25.08.2020. u 15:21
get url
text

- Inspektori Odjeljenja za istrage i obavještajne poslove Porezne uprave RS-a su izvještaje podnijeli protiv odgovornih osoba u tri preduzeća, te protiv dva fizička lica. Za odgovornu osobu u "Sun oil" d.o.o. Laktaši postoji sumnja da je činjenjem krivičnog djela "utaja poreza i doprinosa" pričinjena šteta po budžet RS-a u iznosu 78.158 KM, dok za odgovornu osobu u "Impuls-tel" d.o.o. Bijeljina postoji sumnja da je činjenjem krivičnog djela "utaja poreza i doprinosa" pričinjena šteta po budžet RS-a u iznosu 40.771 KM. Odgovorna osoba u "Eta energy" d.o.o. Zvornik se sumnjiči da je na ovaj način budžet RS-a oštetila za 50.175 KM, dok za fizička lica I. Đ. i I. M. iz Prnjavora postoji osnov sumnje da su na navedeni način budžet RS-a oštetili za 11.439 KM - saopćeno je iz Porezne uprave RS-a.

Navode da ovi podaci pokazuju da je i u ovoj godini nastavljen intenzivan rad istražilaca Porezne uprave RS-a na terenu, sa ciljem razotkrivanja krivičnih djela.

- Inspektori Porezne uprave RS-a će i u narednom periodu, u skladu sa zakonskim ovlaštenjima, nastaviti intenzivan rad na razotkrivanju krivičnih djela iz oblasti poreza, a čijim činjenjem se nanosi šteta budžetu RS-a - rekao je Goran Maričić, direktor Poreske uprave RS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.