Naveli su i o kojim je vodama riječ.

- Prirodna negazirana voda "Ledena", zapremine pet litara, proizvodi i puni "Gakom" Gornja Orahovica, Gračanica. Planinska izvorska voda sa Vlašića "GORA", zapremine pet litara, proizvođača "Iriškić", Jelah, Tešanj.  Voda "first", alkalna voda, stolna voda bez ugljikova dioksida, proizvođača Fructal, Slovenija, pakiranje 0,5 litara, uvoznik za BiH "Bili brig", Grude. Prirodna negazirana mineralna voda prečišćena osmozom, pakiranje 0,5 litara, proizvođač "Bibita" S.H.P.K. Peć Kosova, uvoznik za BiH "Skuter" Sarajevo. Prirodna bogata mineralna voda i ekskluzivna staklena voda "Sirma" proizvođača "Sirma Grup", uvoznik za BiH "Temax" Orašje.

Mjerodavni inspektor naložio je mjeru povlačenja iz prometa zatečenih količina navedenih voda do dobijanja Rješenja o priznavanju - saopćeno je.

Kako se dalje navodi na zvaničnoj stranici, Agencija za sigurnost hrane BiH dostavila je sve raspoložive informacije mjerodavnim inspekcijskim tijelima u BiH.

- U skladu s članom 8., stav 1 Pravilnika o prirodnim mineralnim i prirodnim izvorskim vodama, svu prirodnu mineralnu i prirodnu izvorsku vodu, koja se stavlja na tržište u BiH, mora priznati Komisija za priznavanje prirodnih mineralnih i prirodnih izvorskih voda, i mora imati Rješenje koje izdaje Agencija da je proizvedena, uskladištena i stavljena u promet u skladu s odredbama ovog Pravilnika - navedeno je na stranici Agencije za sigurnost hrane BiH.