open-navfaktor-logo
search
Akcija širom FBiH
Inspektori izrekli kazne od skoro pola miliona maraka
Kontrolama su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost, trgovinsku, djelatnost proizvodnje i prodaje hljeba i peciva i ostale uslužne djelatnosti
14.10.2019. u 18:31
get url
text

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH u periodu od 27. septembra do 11. oktobra 2019. godine izvršili su ukupno 347 inspekcijskih nadzora na području više općina i gradova širom Federacije BiH. Kontrolama su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost, trgovinsku, djelatnost proizvodnje i prodaje hljeba i peciva i ostale uslužne djelatnosti.

U ovim aktivnostima inspektori Porezne uprave Federacije BiH otkrili su ukupno 87 neprijavljenih radnika, 79 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 20 objekata koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i 16 objekata koji su radili bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja  i rada bez odobrenja nadležnog organa zapečaćeno je 58 objekata i u 185 slučajeva izdati su prekršajni nalozi sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 455.500 KM.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.