Sarajevski sud

Inspektor Zuko, optužen za saradnju s narkodilerima, ostaje u pritvoru

Objavljeno: 24.09.2019. u 17:17 Autor: M. M.

Od optuženog Edisa Bunara više puta tražio i uzimao novac za informacije iz predmeta "Prizma",  iznosio detalje iz posebnih istražnih radnji, te optuženom Bunaru davao savjete i upute kako bi ga zaštitio od krivičnog gonjenja

FOTO: MUHIDIN ŽIVOJEVIĆ

Općinski sud u sarajevu, nakon potvrđivanja optužnice, na prijedlog Tužilaštva kantona sarajevo produžio je pritvor Erminu Zuki, optuženom inspektoru FUP-a, koji se tereti za primanje dara ili drugog oblika koristi, te odavanje službene tajne. 

Informaciju je potvrdila Azra bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS, koje je produženje pritvora zatražilo zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela. 

Pritvor mu je produžen za još dva mjeseca ili do nove odluke Suda.

Prema navodima iz optužnice, koju je Sud i potvrdio, Ermin Zuko se tereti da je od maja 2018. do sredine marta 2019. godine, od optuženog Edisa Bunara više puta tražio i uzimao novac za informacije iz predmeta "Prizma".

Također je iznosio detalje iz posebnih istražnih radnji te optuženom Bunaru davao savjete i upute kako bi ga zaštitio od krivičnog gonjenja. Na ovaj način optuženi Zuko tereti se da je stekao nezakonitu korist u iznosu većem od 11 hiljada maraka.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije