Odluka Suda

Inspektor odjela za droge FUP-a ostaje u pritvoru

Objavljeno: 24.05.2019. u 12:33

Kako je potvrđeno iz Tužilaštva, pritvor za osumnjičenog inspektora određen je zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, odnosno prikrivati dokaze i utjecati na svjedoke ili saučesnike, kao i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela

FOTO: MUHIDIN ŽIVOJEVIĆ

Sudija za prethodni postupak Općinskog suda u sarajevu prihvatio je prijedlog Tužilaštva kantona sarajevo i odredio jednomjesečni pritvor Erminu Zuki, istražitelju u Odjelu za droge Federalne uprave policije, a koji se sumnjiči za saradnju sa članovima organizirane grupe za rasturanje narkotika.

Kako je potvrdila glasnogovorvica Tužilaštva KS Azra Bavčić, pritvor za osumnjičenog inspektora određen je zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, odnosno prikrivati dokaze i utjecati na svjedoke, kao i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela. 

Zuku su u utorak i to na radnom mjestu uhapsile upravo njegove kolege iz FUP-a, a na teret mu se stavlja krivična djela odavanje službene tajne i primanje dara ili drugih oblika koristi.

Konkretno, sumnjiči se da je odavao informacije iz pojedinih istraga, tačnije, dojavljivao članovima grupe Edisa Bunara da su predmet rada FUP-a zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije