Ponedjeljak, 05.06.2023.
FOTO: MUHIDIN ŽIVOJEVIĆ

Inspektor FUP-a osumnjičen za saradnju s dilerima predat Tužilaštvu KS

Prema nezvaničnim informacijama, Zuko je sarađivao sa dilerima iz grupe Edisa Bunara, koja je pohapšena u martu ove godine u akciji "Prizma" zbog organiziranog rasturanja narkotika na području Kantona Sarajevo

Pripadnici Federalne uprave policije predali su u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo svog kolegu Ermina Zuku (39), inspektora za droge, kojeg su jučer uhapsili na radnom mjestu zbog sumnje da je odavao službene informacija narkodilerima.

On se sumnjiči za krivična djela odavanje službene tajne i primanje dara ili drugih oblika koristi.

- Osumnjičeni će biti zadržan 24 sata, a nakon što ga u tom zakonskom roku ispita postupajuća tužiteljica, odlučit će o eventualnom prijedlogu za pritvor - kazala je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

Prema nezvaničnim informacijama, Zuko je sarađivao sa dilerima iz grupe Edisa Bunara, koja je pohapšena u martu ove godine u akciji "Prizma" zbog organiziranog rasturanja narkotika na području Kantona Sarajevo.

Tokom istrage usmjerene protiv ove grupe istražitelji su došli do informacija da su Bunar i njegova ekipa dobijali operativne podatke o kretanju policije, mjestu i vremenu pretresa i slično, te su shvatili da im te informacije odaje neko iz policije. Dalja istraga odvela ih je do Zuke, kojeg su jučer uhapsili.

Navodno su ga policiji prijavili upravo članovi grupe sa kojom je sarađivao.

Podsjećamo, u akciji "Prizma" koju su izveli pripadnici FUP-a u martu, osim Bunara i njegove supruge Nerme, koji se sumnjiče da su organizirali i rukovodili grupom, uhapšeno je još 10 osoba, među kojima i Bunarova majka Belka.

Tokom pretresa na deset lokacija u općinama Novi Grad i Centar, pronađeni su i oduzeti heroin, marihuana, spid, veća količina novca za koji se sumnja da  potječe od preprodaje droge, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh