open-navfaktor-logo
search
Čeka se Upravni odbor
Inspekcijski nalaz nije razlog: Hadžiefendić o ostavci na funkciju medicinskog direktora UKC-a Tuzla
Bahrudin Hadžiefendić potvrdio je da je dao ostavku na funkciju pomoćnika direktora za medicinske poslove Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla. Ostalo je još samo da njegovu ostavku potvrdi Upravni odbor najveće medicinske ustanove u Tuzlanskom kantonu.
01.02.2022. u 17:27
get url
text

- Razlozi podnošenja ostavke su isključivo privatne prirode. Nisu politički, niti imaju veze sa koalicionim odnosima, pritiscima ili bilo kakvim drugim insinuacijama, koje su se mogle čuti, a tiču se eventualne smjene ili pojedinih neslaganja - rekao je Hadžiefendić koji je predsjednik Kantonalnog odbora Saveza za bolju budućnost (SBB) TK.

Na pitanje da li ostavka eventualno ima veze s inspekcijskim nalazom, u kojem je navedeno Hadžiefendić ne ispunjava uvjete za ovu funciju, jer nema završenu specijalizaciju, a samim tim ni pet godina iskustva nakon položenog specijalističkog ispita, rekao je da se ne radi o tome.

- Od preuzimanja funkcije znatno manje sam radio svoj posao u operacionoj sali, a nisam iskoristio niti dan godišnjeg odmora. Uz redovne obaveze, tu je i koronavirus koji iziskuje poseban sistem rada i organizacije jedne velike i složene zdravstvene ustanove kao što je UKC Tuzla - zaključio je Hadžiefendić.

Upravni odbor UKC-a Tuzla nije se sastao jer je predsjednik Nedim Salihbegović u izolaciji, pa će sjednica, na kojoj će biti razmatrana i ostavka, biti održana čim se steknu uvjeti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.