open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Inspekcija kontroliše poštivanje mjera: Jučer izdato devet rješenja, kažnjen i GRAS
Sarajevska inspekcija jučer je izvršila 43 inspekcijska nadzora nad radom trgovina, tržnih centara, pekara, ugostiteljskih objekata, obrtničkih radnji, apoteka, kao i javnog gradskog prijevoza.
13.04.2021. u 20:47
get url
text

Kontrolisalo se poštivanja naredbi i mjera nadležnih kriznih štabova i zaključaka Vlade Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, jučer su u Kantonu Sarajevo epidemiološke mjere ublažene, te su nakon djelimičnom lockdowna počele sa radom bašte kafića.

- Radi utvrđenih nedostataka koje su se odnosile na prekobrojnost kupaca, neposjedovanja evidencije o čišćenju i dezinfekciji, nepoštivanja fizičke distance, kao i neistaknutih oznaka o broju osoba u objektu, primjenjujući odredbe člana 3. Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti jučer je izdato devet rješenja o otklanjanju nedostataka i to pet trgovinama, dva rješenja ugostiteljskim objektima i po jedno apoteci i obrtničkoj radnji – navodi Vildana Brdarić, glasnogovornica Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS.

Brdarić ističe da je prvog dana radne sedmice kontrolisano i 15 vozila javnog gradskog prijevoza.

- Zbog utvrđenih nedostataka, odnosno neprisustva Covid-redara, prekobrojnosti putnika i nepoštivanja fizičke distance u tramvajima, KJKP GRAS Sarajevo izdata dva prekršajna naloga u ukupnom novčanom iznosu od 3.500 KM – kaže Brdarić.

Podsjeća da su kantonalni inspektori svakodnevno na terenu, odnosno da se inspekcijski nadzori konstantno provode u prijepodnevnim, popodnevnim i večernjim satima, uz stalno izvještavanje nadležnih organa o poštivanju utvrđenih mjera.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.