open-navfaktor-logo
search
Nakon trovanja
Inspekcija će danas zapečatiti Ajdinoviće, 50 ljudi ostaje bez posla
Vlasnik je bio primoran da donese odluku o zatvaranju objekta i otpusti 50 radnika - istakao je Pećanin
30.08.2019. u 10:06
get url
text

Kantonalna inspekcija Zeničko-dobojskog kantona danas će zapečatiti Sportsko-rekreacioni centra Ajdinovići kod Olova, a vlasnik Centra je, kako nam je potvrdio advokat Senad Pećanin, primoran da zatvori objekat te ostavi 50 uposlenih bez posla. 

Prema Pećaninovim riječima, odluka sanitarne inspektorice je da se objekat zapečati u 10 sati. 

- Uprkos tome što su joj predočeni dokazi po kojima slučaj od 22. augusta, kada je 11 osoba od više od 300 koje su bile u Centru, imalo stomačne tegobe, za šta laboratorijski nalazi potvrđuju da nisu imale nikakve veze sa hranom i pićem u Ajdinovićima, tome što su svi radnici koji imaju dodira sa hranom obavili sanitarne preglede, što je obavljena protuepidemijska zaštita čitavog objekta, te što je inspektorica upozorena na činjenicu da bi odluka o zatvaranju objekta nanijela ogromne materijalne i reputacione štete, te dovela u pitanje dalje poslovanje Centra, ona je donijela takvu odluku pritom kršeći i odredbe zakona na koji se poziva - kazao je Pećanin.

Dodao je kako Centar u takvim okolnostima ne može nastaviti sa radom.

- Imajući u vidu i činjenicu da je prije nekoliko dana u požaru uništen objekat sa značajnim smještajnim kapacitetima, te činjenicu da niko od nadležnih državnih organa nije pokazao niti trunku razumijevanja kako situacija nastala požarom i teškoće koji bi neopravdano zatvaranje centra donijelo njegovom poslovanju, vlasnik je bio primoran da donese odluku o zatvaranju objekta i otpusti 50 radnika - istakao je Pećanin. 

Kako smo ranije pisali, nakon boravka u SRC Ajdinovići 18 djece je završilo u bolnici zbog simptoma trovanja hranom. Djeca su se žalila na bolove u stomaku, povraćanje i dijareju i imali su povišenu tjelesnu temperaturu. Nekoliko dana kasnije, do temelja je izgorio pomoćni objekat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.