open-navfaktor-logo
search
Sastanak u Prijedoru
Inicijativu o spomen-obilježju ubijenoj djeci staviti na dnevni red skupštine
Predsjednik Gradske skupštine Ajdin Mešić i šefovi odborničkih klubova nisu željeli dati izjave nakon sastanka
12.11.2019. u 15:50
get url
text

Predsjednik Skupštine Grada Prijedora Ajdin Mešić održao je danas sastanak sa šefovima odborničkih klubova prijedorskog lokalnog parlamenta kao i sa Fikretom Bačićem, predstavnikom roditelja 102 djece ubijene u minulom ratu.

Sastanku su prisustovali i predstavnici udruženja koja podržavaju izgradnju spomenika za ubijenu djecu. Roditelji zahtijevaju da se most između Starog grada i centra Prijedora pretvori u memorijalni most i spomen-obilježje za ubijenu djecu u periodu od 1992. do 1995. godine, ali pored ove, ponuđeno je još šest lokacija.

Sastanak je održan iza zatvorenih vrata, a Fikret Bačić je nakon sastanka rekao za AA da je ponovo Udruženje roditelja ubijene djece podnijelo peticiju i zahtjev za održavanjem sastanka. Pošto sastanak nije realizovan prošle godine u decembru, Bačić je ponovo pokrenuo ovo pitanje.

- U proces se uključio i OSCE-e, a gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je rekao da će se sastanak s njim održati do polovine ovog mjeseca. Obratili smo se i predsjedniku Skupštine, a Ajdin Mešić je sazvao sastanak, na kojem smo razgovarali veoma korektno, iznijeli smo svoje stavove šefovima odborničkih klubova i zahtijev da se ovo pitanje izgradnje spomen-obilježja za našu ubijenu djecu stavi na dnevni red jedne od narednih sjednica Skupštine grada - rekao je Bačić.

Bačić je rekao da je zadovoljan današnjim razgovorom i sastankom, na kojem su, kako je rekao, "korektno razgovarali i pažljivo saslušali sve zahtjeve" koje je on iznio kao predstavnik roditelja ubijene djece i podnosilac inicijative.

 - Naši razgovori će se nastaviti i ubuduće, a tražimo rješenja i dogovor kako da izađemo pred Skupštinu, da bismo bili sigurni da će naša inicijativa biti prihvaćena na sjednici Skupštine - istakao je Bačić i dodao da je i dalje u opciji sedam ponuđenih lokacija, ali da ne bježe ni od neke nove koja bi bila ponuđena, ukoliko se nalazi u gradu.

- Siguran sam da ćemo, ukoliko nastavimo ovakve razgovore, doći do određenog rješenja - navodi Bačić.

Predsjednik Gradske skupštine Ajdin Mešić i šefovi odborničkih klubova nisu željeli dati izjave nakon sastanka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.