open-navfaktor-logo
search
KO SDA ZDK
Informacije o zahtjevu za smjenu Vlade ZDK su proizvod špekulacija i neostvarivih političkih ambicija opozicije
Informacija da je opozicija u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona navodno prikupila dovoljan broj potpisa za smjenu Vlade Zeničko-dobojskog kantona, koju su danas objavili pojedini mediji, pozivajući se na navodna nezvanična saznanja, proizvod su medijskih špekulacija i izraz neostvarenih političkih ambicija opozicije, saopćeno je iz KO SDA ZDK.
10.12.2020. u 19:22
get url
text

- Skupštinska većina u ZDK, koju čine SDA, A-SDA, HDZ BiH i nezavisni zastupnici stabilna je i funkcioniše bez poteškoća, a to je potvrđeno i na nizu sastanaka koordinacije koju čine šefovi ovih stranaka u Zeničko-dobojskom kantonu, od kojih je posljednji održan ove sedmice. Zbog toga pozivamo predvodnike navodne "nove većine" da javno objave spisak potpisnika zahtjeva i time otklone svaku sumnju u to da se radi o klasičnom medijskom spinu čija je namjera stvaranje političkog haosa - navodi se u saopćenu.

Dodaje se kako potencijal opozicije u ZDK iznosi maksimalno 13 ili 14 ruku, što nije dovoljno za izglasavanje nepovjerenja Vladi i preuzimanje odgovornosti za upravljanje političkim procesima.

- Opozicija u ZDK propustila je priliku da formira Vladu početkom 2019.godine, iako su imali mandatara i ovladali skupštinskim tijelima, ali to nisu znali uraditi. SDA je kao izborni pobjednik na Općim izborima 2018.g. preuzela odgovornost te sa koalicionim partnerima formirala Vladu ZDK koja je do sada uspješno odgovarala izazovima i potrebama građana, a posebno u vrijeme pandemije virusa COVID-19, za što je dobila priznanje brojnih domaćih i stranih funkcionera te političkih šefova stranaka, pa čak i onih koji nisu dio aktuelne skupštinske većine - saopćeno je iz KO SDA.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.