open-navfaktor-logo
search
Predsjednik FIFA-e
Infantino: Moje italijansko srce je rastrgano
Fudbal će biti posve drugačiji kada se konačno nastavi nakon izbijanja koronavirusa, kazao je predsjednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Gianni Infantino u razgovoru za italijansku novinsku agenciju ANSA.
02.04.2020. u 19:38
get url
text

- Fudbal će se vratiti, a kada se to dogodi, proslavit ćemo zajedno izlazak iz noćne more - rekao je šef krovne fudbalske organizacije.

Dodao je kako pati sa svojim zemljacima, koji su pogođeni tokom globalne krize uzrokovane pandemijom koronavirusa.

- Moje italijansko srce rastrgano je slikama strašnih patnji koje opisuju tugu koja pogađa porodice naše zemlje. Danas moramo razmišljati o olakšanju onima koji pate. Moramo slijediti pravila - naglasio je.

Infantino smatra kako će fudbal nakon virusa biti "više uključiv, društveniji i podržavajući."

- Postoji jedna lekcija koju moramo razumijeti, fudbal koji će doći nakon virusa bit će potpuno drugačiji. Bit će više uključiv, društveniji i podržavajući i u isto vrijeme više globalni, manje arogantni i gostoljubiviji - kazao je Infantino dodavši:

- Bit ćemo bolji, ljudskiji i pažljiviji prema istinskim vrijednostima.

Prošle sedmice Infantino je za Gazzetta dello Sport rekao da je pravo vrijeme da se napravi korak naprijed i reforma sporta čiji je kalendar postao prenatrpan, a financijska sredstva sve više koncentrirana u rukama nekolicine elitnih klubova, prenosi Fena.

Sugerisao je kako bi moglo biti "manje turnira, ali zanimljivijih, možda i manje timova, ali više uravnoteženih".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.