open-navfaktor-logo
search
Neprocjenjiv je
Indijac ušao u Guinnessovu knjigu rekorda: U prsten utkao 12.638 dijamanata
Dvadesetpetogodišnji Harshit Bansal, indijski draguljar, ušao je u Guinnessovu knjigu rekorda stvaranjem impozantnog dijamantnog prstena koji ima najviše dijamanata.
31.12.2020. u 18:11
get url
text

Riječ je o atraktivnoj kreaciji u obliku cvijeta koja teži nešto više od 165 grama te sadrži nevjerovatan broj od 12.638 dijamanata.

Dizajneru Harshitu Bansalu trebale su pune tri godine i jako puno strpljenja da stvori raskošan prsten koji je nazvao "Merigold - Ring of Prosperity", odnosno "prsten blagostanja".

Ovim prstenom Harshitu lako je oborio rekord svog prethodnika Kottija Srikanthe u kategoriji prstena koji sadrži najviše dijamanata, također indijskog dizajnera koji je u svoju cvjetnu kreaciju pod nazivom "Divine" uvrstio 7.801 dijamanata.

Svojim dijamantima, ambiciozni Harshitu nadmašio ga je za 62 posto.

Bansalu je za strane medije izjavio kako mu je oduvijek bio san stvoriti prsten s više od 10.000 dijamanata.

Još kao student, po cijele dane skicirao je modele prstena koji bi mogao prihvatiti takvu težinu, a zatim napokon došao do koncepta koji ga je uveo u Guinnessovu knjigu rekorda.

Mladi dizajner otkrio je i kako su se mnogi potencijalni kupci javili u nadi da će im prodati prsten, no za sada to nije opcija.

- Za sada ga nemamo u planu prodati. To je za nas stvar ponosa. Neprocjenjiv je - izjavio je Harsit, vlasnik draguljarnice Renani Jewels.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.