open-navfaktor-logo
search
"Zlo opet dolazi iz Srbije"
Index.hr o Dodiku: Firer iz Laktaša je iracionalni fanatik koji BiH gura u sukobe, Vulin je Vučićeva dvorska luda
Zagrebački portal index.hr dao je pod naslovom "Zlo opet dolazi iz Srbije" oštru analizu ponašanja člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, podršci koju dobija iz Beograda, režimu srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića... 
12.01.2022. u 08:05
get url
text

- U redu, führer iz Laktaša Milorad Dodik neosporno je iracionalni fanatik koji Bosnu i Hercegovinu gura prema sukobima, a cijelu regiju u nestabilnost. 

Slavljenička republičkosrpska orgija s paradom nekih uniformiranih i naoružanih mrmota koji su, kao, policija, a oponašaju vojsku, tradicionalno neubrojivim Dodikom, nacionalnim pjesmama i svečanom akademijom još je jednom pokazala da banjalučki režim kani praviti državu - navodi se u tekstu autora Vladimira Matijanića.

Naglašava "kad kvartovski luđak viče da će sve pobiti, on je tužan ili smiješan, kako kome".

- Postaje opasan tek kad mu se gurne oružje u ruke. Odnosno, da se ne igramo prenesenim značenjima, kad mu se iz Beograda osigura novac i zajamči bianco bratska pomoć u svim budućim avanturama. 

Dotakao se i Vučićevih najbližih saradnika.

- Konačno, na paradi Dodikovih pandura, nedaleko od führera i Vinka Pandurovića, osuđenog ratnog zločinca, stajala je Vučićeva dvorska luda Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova. Vulinova uloga u Vučićevu režimu analogna je onome što je svojedobno Šešelj radio kao "omiljeni opozicionar" Slobodana Miloševića - govorio je sve što se vođa, iz taktičkih razloga, nije usuđivao verbalizirati. Zna Vučić kako je to izgledalo, učio je od najgorih - ističe Matijanić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.