open-navfaktor-logo
search
Zbog zaključene četvorke
Incident u sarajevskoj osnovnoj školi: Roditelj prijetio da će nastavnicu "progutati mrak"
Uprava sarajevske Osnovne škole "Safvet-beg Bašagić" obavijestila je javnost o incidentu koji se dogodio jučer za vrijeme velikog odmora u drugoj smjeni.
30.12.2022. u 19:28
get url
text

Kako su naveli, u školu je tada nasilno ušao A. Č., otac učenika i urlao na nastavnicu u holu punom učenika, uprkos molbi dnevnog čuvara da sačeka ispred ulaznih vrata.

Nastvnici je prijetio da će je "progutati mrak" zbog zaključene četvorkena polugodištu iz jednog od nastavnih predmeta.

Kasnije je, kako navode iz Uprave škole, u prisustvu policajca iz PU Centar, i A. Č., ali i njegova supruga A. Č., uputili niz pogrdnih i omaložavajućih riječi nastavnici.

- Gospođa A. Č. je nekoliko puta ponovila kako nastavnicima treba pomoć psihologa jer "maltretiraju njeno dijete" - naveli su iz škole.

Dodaju kako uposlenici JU OŠ "Safvet-beg Bašagić" oštro osuđuju "primitivan i bahat nastup roditelja i odbacuju sve njihove navode kojima su okarakterisali pojedine uposlenice i uposlenike te samu školu".

- O svemu je obaviještena policija (prijetnji nastavnici, o nasilnom ulasku u javni objekat i uznemiravanju djeca te remećenju javnog reda i mira) i škola će učiniti sve što je u njenoj moći da se ovakvo nasilno ponašanje adekvatno kazni. Uposlenice i uposlenici škole daju podršku napadnutoj kolegici. U saradnji s Vijećem roditelja škole radit ćemo na tome da se ovakve scene onemoguće kako bi i učenici i uposlenici imali sigurno okruženje - navodi se u saopćenju koje potpisuje direktor škole Namir Ibrahimović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.