Policija je okupljenima prethodno izdala naređenje da se raziđu, a građani su formirali "živi zid" oko murala.

Na Zlatici je prisutan veliki broj policajaca, kao i više komunalnih policajaca, koji su došli kako bi prekrečili oslikanu zastavu.

Kada su komunalni policajci, okruženi službenicima Uprave policije, nakon incidenta pristupili saniranju javne površine, došlo je do novih nereda, u kojima su građani vatrometima i kamenicama počeli da gađaju policajce, koji su na napade uzvratili suzavcem.

Građani su oko 21.40 počeli da se razilaze, nakon ponovnog apela policije. Mural je prekrečen, a policija u šumi na Zlatici, preko puta pasarele, još uvijek rastjeruje dio demonstranata.

Demonstranti su nakon 22 sata počeli da se vraćaju, a policija je ponovo bacila suzavac. Dim od suzavca preplavio je park na Zlatici.

Prema nezvaničnim saznanjima, uhapšeno je više osoba.

Tokom incidenta je navodno povrijeđen mladić B. P., koji je nepoznatim predmetom pogođen u glavu, pišu Vijesti.me.

Zlatičani tvrde da policajci nijesu imali identifikacione brojeve na uniformi.

Iz Uprave policije je rečeno da je u zajedničkoj akciji službenika Uprave policije i Komunalne policije, radi saniranja javne površine, razbijena jedna grupa građana koja je ometala tu aktivnost.

Iz te institucije saopćili su da je na Zlatici okupljeno više grupa građana, koji su ih "ometali u saniranju javne površine".

- Prvobitno su više puta upozoreni da se raziđu, a potom im je izdato naređenje o koje su se oglušili. Aktivnosti su u toku - rečeno je iz UP.