open-navfaktor-logo
search
(Ne)prijateljski meč
Incident u Međugorju: Jadran za tuču optužio fudbalere Olimpika, prozvali i Vojvodića
Prijateljska utakmica između Jadrana i Olimpika prekinuta je danas u 25. minuti zbog tuče, a klub iz Ploča za incident je okrivio Vukove.
13.02.2020. u 19:33
get url
text

I dok iz redova sarajevskog kluba tvrde da je "utakmica prekinuta nakon što je došlo do naguravanja igrača na centru terena, a da se ne bi desila bilo kakva eskalacija sukoba ili veći incident dogovoreno je da se utakmica ne nastavlja", NK Jadran ima drugu verziju priče.

Klub iz Ploča otpužio je fudbalere Olimpika za prekid, a prozvali su i trener Darka Vajvodića.

- Nažalost utakmica je prekinuta u 25. minuti kod retultata 0:0 zbog međusobne tučnjave.

Od prve minute igrači Olimpika su bili naelektrisani, kao da se igra utakmica ljutih rivala, a ne prijateljska. Možda smo im poremetili planove, mislili su da će lako protiv nas. Na svaku su odluku sudija protestovali. Udarali su bez lopte. Sve je kulminiralo kada je jedan njihov igrač bez lopte udario našeg laktom u glavu, a naši momci su na to odgovorili.

Zaiskrilo je na terenu, "poletjelo" je par udaraca, te kad se sve smirilo neugodno nas je iznenadila reakcija Olimpikove klupe. Dok su naši treneri i članovi Uprave smirivali situaciju, klupa Olimpika predvođena trenerom Vojvodićem je pokušavala nastaviti fizički obračun.

Na kraju smo svi otišli prema svlačionicama i sve je završilo srećom bez posljedica. Žaloste ovakve scene u fudbalu, reakcija igrača se donekle može shvatiti, no kad službene osobe i oni koji trebaju odgajati te momke u sportskom duhu rade te stvari, onda nam fudbal ne ide u dobrom smjeru.

Naš klub se ispričava Niki Dodigu i Sport Centru Međugorje što smo bili dio nemilih scena, uvijek smo imali tamo pozitivna i lijepa iskustva - saopćili su iz NK Jadran.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.