open-navfaktor-logo
search
Verbalni sukob
Incident u Banjoj Luci: U Srpskoj ulici psovali Milorada Dodika
Prema njegovim riječima, nakon Perduva, stolu je prišla i Violeta Mihajlović iz Banje Luke, također članica grupe "Pravda za Davida", koja je upitala Milana: "Šta se ti cerekaš, šta lajkuješ", te opsovala Milorada Dodika i, kako je rekla, njegovog popa
18.06.2019. u 11:48
get url
text
Službenici PU Banja Luka pisali prekršajne prijave

Lica čiji su inicijali O. P, V. M. i M. N. počinili su prekršaj svađa, vika, vriska i nepristojno ponašanje i protiv njih će biti podnesen izvještaj nadležnom sudu u Banjoj Luci, saopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

U saopćenju se navodi da su policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, tokom preduzimanja mjera i radnji iz svoje nadležnosti, postupili po prijavi da je sinoć u ugostiteljskom objektu u Srpskoj ulici došlo do narušavanja javnog reda i mira.

- Preduzetim aktivnostima utvrđeno je da su lica O. P, V. M. i M. N. počinili prekršaj svađa, vika, vriska i nepristojno ponašanje, te protiv njih slijedi podnošenje izvještaja nadležnom sudu o počinjenom prekršaju - ističe se u saopćenju.

RTVBN prenosi da su prekršaj počinili Ozren Perduv, Marko Nikolić i Violeta Mihajlović.

Svjedok događaja ispričao je da je sinoć oko 20.00 sati Milanu B. iz Banje Luke, dok je sjedio za stolom u ugostiteljskom objektu u Srpskoj ulici, prišao član grupe "Pravda za Davida" Ozren Perduv i rekao mu: "Šta gledaš, lopovska bagro, je li vam drago što ne prljamo dvorište?"

Prema njegovim riječima, nakon Perduva, stolu je prišla i Violeta Mihajlović iz Banje Luke, također članica grupe "Pravda za Davida", koja je upitala Milana: "Šta se ti cerekaš, šta lajkuješ", te opsovala Milorada Dodika i, kako je rekla, njegovog popa.

Izvor novinske agencije na koju se poziva RTVBN rekao je da je u međuvremenu u lokal ušao i Marko Nikolić, koji je prišao stolu i pljunuo na sto i čašu piva, koja se nalazila ispred Milana B., nakon čega su sve troje napustili ugostiteljski objekat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.